Clubhuis De Buutengaets

omgeving

wij staan in de Galt & millau gids – “make life tasty”

 

 

 

Aan de haven in Sint-Annaland is het mogelijk een zeiljacht te huren. Het bedrijf wat de zeiljachten verhuurt in de haven van Sint-Annaland is Enjoy Sailing

Dekker Marine is specialist in Buitenboord motoren.

Mariteam Shipyard is een watersportwinkel / Kraan en Stalling.

Zeilmaker Creek Sails & Service.

De watersportvereniging WSV Sint-Annaland is een bruisende watersportvereniging. Jaarlijks zijn er voor ‘elck wat wils’ evenementen, waarbij vele vrijwilligers zijn betrokken. Ook ten behoeve van het onderhoud van de haven worden vele handen uit de vrijwillige mouwen gestoken.

De jachthaven van Sint-Annaland is prachtig gelegen tussen de Oosterschelde en de Grevelingen. Je vindt onze rustige en comfortabele haven aan de Krabbenkreek met haar droogvallende slikken en schorren. Hier snuif je de zilte geur van het heldere schone zeewater op. De Krabbenkreek biedt een goede en beschutte ankerplaats temidden van de natuur in een omgeving waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

 

 

 

“oosterschelde/de krabbenkreek”

Sint-Annaland is vriendelijk, gastvrij met een stukje geschiedenis.

Sint Annaland wordt ook wel genoemd: ,Setalland, Stalland ,Toaverkot

Sint-Annaland (Zeeuws: Stalland) is een dorp in de gemeente Tholen in de Nederlandse provincie Zeeland. In januari 2010 telde de plaats 3445 inwoners. Sint-Annaland heeft een jachthaven aan de Krabbenkreek. De plaats was tot 1971 een zelfstandige gemeente met een oppervlakte van 16 km².

SINT-ANNALAND

In 1476 gaf Karel de Stoute zijn halfzus Anna van Bourgondië toestemming om een schorrengebied bij het eiland Tholen te bedijken. Zij stichtte er een kerk die ze opdroeg, en daarmee het gehele dorp, aan haar schutspatrones, de heilige Anna.
Op 23 mei 1692 werd het dorp getroffen door brand. In korte tijd gingen 56 huizen, een meestoof, een brouwerij en 34 schuren verloren. De brand is waarschijnlijk begonnen in een mestvaalt achter een huis aan de Voorstraat. Dit huis is toen door de bewoners van het dorp geplunderd.
In het gemeentehuis is na de gemeentelijke herindeling sinds 1973 het Streekmuseum “De Meestoof” gevestigd. Ieder jaar wisselende exposities gehouden.

Sint-Annaland is een ringvoorstraatdorp, met een Voorstraat van de haven naar de kerk, die is omgeven door een ring. De kerk is gebouwd in 1899 als vervanging van de oude kruiskerk uit 1492. In het dorp staan twee molens, een houten gesloten standerdmolen uit 1684-85 en de ronde stenen korenmolen De Vier Winden uit 1847. Het loont de moeite om deze molen van binnen te bekijken. Men heeft vanaf de molen een mooi vergezicht op Sint Annaland en de jachthaven.

T Nonnetjes huis in Voorstraat Het is met trapgevels en met mooie sierankers gedecoreerd. Boven de voordeur staat heel oud opschrift. Op de fietsroutes in de omgeving van Sint- Annaland landschap zijn vele percelen met bloemen.

Streekgroenten Lamsoren: ook wel zee sla genoemd. Het is een Zeeuwse groente. Zeekraal : Groeit op slikken of schorren Zeekraal is mals en zacht in het voorjaar tot aug .Het heeft iets weg van postelein maar met zilte smaak.

Een bezoek aan Sint- Annaland is zeer zeker de moeite waard.

neem contact op:

Call Now Button